PAckshots

Bij een goed packshot staat het product zelf helemaal centraal en ziet de kijker direct alle belangrijke details. Packshots worden ook wel productfoto’s genoemd en worden met name gebruikt voor webshops, advertenties en foldermateriaal.  Zelfs voor één packshot kan je al bij Boefkik terecht.

Een packshot of een productfoto is een duidelijke foto waarbij het puur om het product zelf draait zonder teveel afleidingen. De USP’s van het product dienen direct zichtbaar te zijn, zodat de verkoop gestimuleerd wordt en de klant precies weet wat hij of zij kan verwachten. Kortom, jouw product komt perfect herkenbaar in beeld. 

FOTOVRIJSTAAND

ALTIJD OP WIT?

Packshots zijn in de regel “vrijstaand” gemaakte foto’s. Dat wil zeggen dat het product nauwkeurig is uitgeknipt in Photoshop en op een volledig witte achtergrond wordt geplaatst. Op die manier komen de eigenschappen van het product het beste tot hun recht. Uiteraard kunnen we ook een andere achtergrondkleur of materiaal achter het product plaatsen. Voeg je toch attributen of een achtergrond toe om een bepaalde sfeer te creëren, dan spreken wij over een productfoto of packshot plus. Maak je een volledige compositie, dan gaat het om een sfeerbeeld.

FOTOVRIJSTAAND

Meer dan packshots alleen

Klanten maken bij online shoppen hun keuze aan de hand van een duidelijke foto van je product. De uitstraling van je webshop en je producten is daarom van groot belang. Hoe duidelijker je product in beeld komt, hoe sneller de klant zal overgaan tot een aankoop. Het is belangrijk dat elk beeld vanuit hetzelfde standpunt is gefotografeerd is, het dezelfde belichting en eventuele (food)styling heeft en op dezelfde manier vrijstaand is gemaakt. Een foto kan op zichzelf nog zo mooi zijn, als er tien producten op een rij staan, moet het totaalbeeld ook kloppen.

meer dan alleen packshots

Jouw product zit in een verpakking, ook daarvan kunnen we vanzelfsprekend packshots maken, maar we gaan graag nog een stapje verder. Verkoop je bijvoorbeeld hamburgers? Dan maken wij een mooie foto voor op de verpakking volledig afgestemd op jouw wensen, we schrijven de receptuur, zorgen voor de foodstyling en de setdressing. Tevens fotograferen we de burgers vrijstaand en eventueel ook de verpakking. Op die manier ben je in één keer klaar. We kunnen zelfs nog instructievideo’s maken, zodat je meteen een heldere video hebt hoe jouw klant met je product om moet gaan.

FOTOVRIJSTAAND