Lekker fris

Een goed packshot gebruik je voor verschillende doeleinden. Heb je bijvoorbeeld een nieuwe webshop die bijna online gaat en wil je daarvoor duidelijke productbeelden hebben of heb je een beeld nodig voor een advertentie, maar is de verpakking veranderd? Dan heb je dus een goed packshot nodig. Zelfs voor één packshot kan je al bij Boefkik terecht.

Wat is een packshot

Een packshot of pack shot is een duidelijke foto waarbij het product helemaal centraal staat. Of het nu om de verpakking van je product gaat of om verschillende items op je menukaart. Het is belangrijk dat alle belangrijke USP’s duidelijk in beeld komen. Een goed packshot helpt om de verkoop van het product te stimuleren, het is dan ook cruciaal dat het zeer herkenbaar in beeld komt. Een duidelijke foto van het product dat je aan de man wilt brengen in een advertentie, catalogus of webshop.

FOTOVRIJSTAAND

ALTIJD OP WIT?

Packshots zijn in de regel “vrijstaand” gemaakt. Dat wil zeggen dat het product nauwkeurig is uitgeknipt in Photoshop en op een volledig witte achtergrond wordt geplaatst. Op die manier komen de eigenschappen van het product het beste tot hun recht. Uiteraard kunnen we ook een andere achtergrondkleur achter het product plaatsen. Voeg je toch attributen of een achtergrond toe om een bepaalde sfeer te creëren, dan spreken we over een productfoto. Maak je een volledige compositie, dan gaat het om een sfeerbeeld.

FOTOVRIJSTAAND

WAAR GEBRUIK JE EEN PACKSHOT?

Er wordt steeds meer online gewinkeld, klanten maken hun keuze aan de hand van een duidelijke foto van je product. De uitstraling van je website en je producten is dus van groot belang. Hoe duidelijker je product in beeld komt, hoe sneller de klant zal overgaan tot een aankoop. Het is dus belangrijk dat elk beeld vanuit hetzelfde standpunt is gefotografeerd is, het dezelfde belichting en eventuele (food)styling heeft en op dezelfde manier vrijstaand is gemaakt. Een foto kan op zichzelf nog zo mooi zijn, als er tien producten op een rij staan, moet het totaalbeeld ook kloppen.

PRODUCTFOTO’S DOOR BOEFKIK?

Uiteraard zijn we gespecialiseerd in food, maar een verpakking is net zo belangrijk. Kies je voor Boefkik, dan kies je voor die veelzijdigheid. Verkoop je bijvoorbeeld hamburgers? Dan maken wij een mooie foto voor op de verpakking volledig afgestemd op jouw wensen, we schrijven de receptuur, zorgen voor de foodstyling en de setdressing. Tevens fotograferen we de burgers vrijstaand en eventueel ook de verpakking. Op die manier ben je in 1 keer klaar. We kunnen zelfs nog instructievideo’s maken, zodat je meteen een heldere video hebt hoe jouw klant met je product om moet gaan.

FOTOVRIJSTAAND