HET JUISTE GEVOEL

Iedereen heeft tegenwoordig een camera op zak en maakt daarmee de mooiste foto’s. Wij gaan een aantal stappen verder en brengen door middel van de jarenlange ervaring op het gebied van foodfotografie en foodstyling jouw product of gerecht zo in beeld dat het direct toont wat het moet vertellen en uitstralen. Van een duidelijk packshot, via sfeerfotografie tot een uitgebreide fotoreportage, het is ons dagelijks werk. Al vanaf één packshot kun je bij ons terecht.

Wat bedoelen we met sfeerfotografie?

In elke foto zit toch sfeer? Dat klopt, zelfs een packshot krijgt een bepaalde sfeer door het licht dat op het product valt en door de reflectie op de ondergrond. Met sfeerfotografie doelen we op beelden die heel duidelijk het moment van de dag, het gebruiksmoment of de locatie weergeven. Iedere foto wordt gemaakt met een duidelijk doel voor ogen.: Wat moet de foto gaan verkopen? Wat dient het beeld uit te leggen? Wie is de doelgroep die we met de foto gaan bereiken? Waarschijnlijk heb jij een heel duidelijk beeld van je doelgroep, laten we samen nadenken over de beeldstrategie die daar bij past.

tabletop studiofotografie

Voor foodfotografie wordt er vaak gekozen voorzogenaamde “tabletop studiofotografie”. Dat betekent niet meer of minder dan dat we de juiste setting gewoon in onze studio creëren en daarvoor niet noodzakelijk op locatie hoeven te werken. Wil je het gevoel hebben dat je bij oma aan tafel zit om stoofvlees te eten of wil je juist bij een topchef in de keuken staan om ware kunstwerkjes te maken? Kinderfeestjes, paasontbijt, kersttafels, een filmavondje of een foodfestival. Iedere setting vraagt om een specifieke belichting, sfeer en de benodigde props. Samen met de setdresser bepalen we hoe we de gewenste sfeer voor jou kunnen verwezenlijken. De fotograaf creëert het festivalzonnetje gewoon in de studio, de setdresser zorgt voor de juiste festivalprops en de foodstylist maakt het lekkerste festivalfood.

SFEERFOTOGRAFIE VAN JOUW EVENEMENT

De opening van je nieuwe restaurant, je foodtruck op een tof festival, wedstrijden van je medewerkers of je eerste stand op een grote beurs. Dit wil je natuurlijk aan iedereen laten zien en dan is het wel zo fijn als dat gebeurt door een fotograaf die jouw concept tot in de puntjes begrijpt. Wil je ook nog bewegend beeld van je evenement, dan komt de fotograaf toch samen met een cameraman, zodat je er een toffe aftermovie aan overhoud.